wb klek 012Utakmica trećeg kola Sportklub Superlige 2012 između kragujevačkih Divljih veprova i Vizezova iz Kleka, završena je rezultatom 41:0 u korist Kragujevčana.

Iako pobeda domaće ekipe nije dovođena u pitanje, očekivao se nešto neizvesniji meč na pomoćnom terenu stadion Čika Dača. Gostujuća ekipa je došla sa samo 19 igrača što je u startu bila otežavajuća okolnost po njih. Sa druge strane, nakon poraza u drugom kolu, Veprovi su imali želju da pred domaćom publikom pokažu da sezona još nije gotova i da će biti glavni konkurenti za titulu.

Počelo je ispucavanjem Veprova. Klek je imao prvi posed lopte ali odbrana domaćih nije dozvolila napredovanje na terenu. Primorani da ispucaju loptu, Vitezovi su predali posed lopte Veprovima i napad je prvi put izašao na teren. Već nakon par akcija, Aleksandar Ristić je pronašao svoj put do protivničke end zone i postigao prve poene na utakmici – 7:0, PAT Srđan Ružić.

Odbrana Veprova je dominantnom igrom zaustavljala svaki pokušaj gostujuće ekipe, dok je napad bio efektan i nije opraštao greške. Met Džekson, kvoterbek Veprova, najpre pronalazi Nikolu Tomića pasom za 25 jardi i tačdaun – 14:0, PAT Ružić.

U drugoj četvrtini, domaći su nastavili da dominiraju terenom. Mihailo Novaković je imao odlično trčanje za 40 jardi ali ipak nije uspeo da postigne tačdaun, što je ispravio još jednim trčanjem za 1 jard – 20:0, PAT neuspešan. Nakon toga, Novaković je zabeležio još jedan tačdaun za vođstvo od 27:0, PAT Ružić.

Napad Vitezova je u nekoliko navrata uspeo da pas igrom osvoji veliki deo terena ali nisu imali dovoljno snage da dođu do ozbiljnije šanse za poentiranje. Dva odlična hvatanja igrača sa brojem 81 uz nešto lošiju reakciju Darka Cvetkovića pružili su nadu gostima da će možda uspeti da poentiraju. Ipak, već u sledećoj akciji,  iskusni Cvetković reaguje mnogo bolje i deflektuje loptu koju kupi Ivan Radojičić.

Veprovi predvođeni Džeksonom, postižu novi tačdaun,  pasom ka Filipu Nedeljkoviću za 32 jarda – 34:0, PAT Ružić. Nakon ovoga, mesto kvoterbeka u Veprovima zauzeo je Stefan Stefanović koji je kasnije uposlio Mijata Barjaktarevića pasom za tačdaun – 41:0, PAT Ružić.

U poslednjoj četvrtini, gostujući tim je zabeležio jednu presečenu loptu ali je Stefanović uspeo da obori igrača negde oko polovine terena. Rezultat je do kraja ostao nepromenjen – 41:0 za domaće.

Sa malim brojem igrača, Klek nije mogao da pruži veći otpor ali na kraju su dobili aplauz podrške od domaće publike i igrača Veprova.

Veprovi, sa druge strane, delovali su dosta ubedljivije nego u prva dva kola. Napad je delovao uigranije, a obrana dosta odlučnije. Ostaje nam da sačekamo sledeće kolo, kada će u Kragujevac doći Pančevo Panteri, što će sasvim sigurno biti derbi kola.