Klub američkog fudbala Kragujevac Wild Boars i niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja uspostavili su saradnju koja bi srpskom šampionu trebalo da pruži logističku i tehnološku pomoć u što boljoj pripremi igrača za naporna takmičenja. Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji potpisali su dekan FSFV-a, Milovan Bratić i predsednik Veprova, Marko Vujanac.

U prvoj akciji saradnje sa ovom renomiranom visokoobrazovnom institucijom, Veprovi su uradili tenziomiografiju mišića donjih ekstremiteta pomoću aparata TMG diagnostics, koji pruža izveštaj o trenutnom stanju mišića sportiste i daje preporuke trenerima koje mišice treba da tretiraju.

Na osnovu referentnih vrednosti sportista u celom svetu iz konkretnog sporta, vrši se upoređivanje i analiza mišića naših sportista. Na osnovu ove analize može se izmeriti snaga, rastegljivost i fleksibilnost mišića, kao i brzina kontrakcije. Ovo je poslednja reč tehnologije u dijagnostici, a niški fakultet je jedina visokoobrazovna institucija u Srbiji koja poseduje ovaj aparat.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu nalazi se među 150 najboljih fakulteta sporta na svetu, prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajskoj listi za 2020. godinu, pa nema sumnje da će saradnja sa ovim Fakultetom Kragujevčanima u budućnosti biti od velikog značaja.