wb_caw_sf_2011_2Šampioni Srbije i vicešampioni Evrope, kragujevački Divlji veprovi, plasirali su se u finale Superlige 2011 pobedivši Anđeoske ratnike rezultatom 52:0.

U veoma uzbudljivoj utakmici pred oko 500 gledalaca, Divlji veprovi su pokazali da mogu i bez Stena Bedvela, povređenog kvoterbeka. Čačani su se trudili ali jednostavno nisu mogli protiv čelične odbrane Veprova koja je pružila fenomenalnu partiju.

Prve poene je postigao Brajan Pejton, vraćanjem panta za oko 80 jardi – 7:0, PAT Ružič. Nakon toga, Džeremi Pejton, koji je zamenio Stena Bedvela na poziciji kvoterbeka, pronalazi Nikolu Tomića za tačdaun – 14:0, PAT Ružić. Do kraja poluvremena u “listu strelaca” su se upisali i Džeremi Pejton, još jedanput Brajan Pejton i Aleksandar Ristić. Rezultat na poluvremenu je bio 35:0.

wb_caw_sf_2011_2

Drugo poluvreme je počelo, a Veprovi su pružili šansu rezervistima. Treća četvrtina je prošla bez poena, a na početku četvrte četvrtine, izvanredni Srđan Ružić, kiker Veprova, pogodio je fild gold sa razdaljine od 57 jardi. Ovo je sigurno apsolutni rekord u Srbiji. Do kraja utakmice poene je dva puta postigao Mihailo Novaković, trkač Veprova, koji je danas pružio odličnu partiju. Semafor je na kraju pokazao 52:0 u korist Veprova!

wb_caw_sf_2011_1

Pojedinac koji se istakao na ovom meču je Srđan Ružić. Pored fenomenalnog fild gola, sigurni Ružić nije promašio nijedan extra poen. 

Odbrana Veprova je pružila još jednu odličnu partiju. Napad Čačka nije puno toga mogao da uradi protiv odbrane koja je u finalu evropskog kupa primila poene tek na kraju utakmice.

U finalu Superlige 2011, Veprovi će dočekati Vukove iz Beograda, koje su savladali u regularnom delu sezone rezultatom 54:38. Finale će se odigrati u Kragujevcu sledećeg vikenda.