U trećem kolu Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi gostuju Inđija Indiansima, u nedelju od 14.30 časova, na popularnom Bronx Field-u.

Oba tima startovala su ubedljivim pobedama u drugom kolu. Veprovi su savladali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove (38:21), dok su Indijanci bili bolji od debitanta, Kikinda Mammothsa (40:6). Kragujevčani u ovaj duel ulaze posle dugog puta i tesnog poraza na gostovanju Koč Ramsima u Istanbulu (47:41), na startu CEFL lige.

– Utakmica je bila uzbudljiva i pokazala je da su oba napada agresivna i sposobna za postizanje velikog broja poena. Iako smo se borili jako, Ramsi su na kraju postigli tačdaun više i proslavili pobedu – rekao je Dalton Oliver, kvoterbek Veprova.

Vođa napada Kragujevčana dobro poznaje Indijance, s obzirom na to da su se prošle godine sreli dva puta. Aktuelni šampion Srbije u oba navrata bio je uspešniji, najpre u ligaškom delu u Inđiji (40:14), a zatim i u polufinalu u Kragujevcu (50:3). Indiansi trenutno spadaju u tri najbolja tima u zemlji, a ostaje da se vidi da li će imati snage da pomrse konce nekome od „večitih“ i plasiraju se u finale. U tome bi trebalo da im pomognu neka od brojnih pojačanja. Među njima je svakako najveće povratak Gorana Zeca iz ugašenih novosadskih GAT Dukesa, odakle je stigao i juniorski reprezetnativac Dušan Novaković. Što se inostranih pojačanja tiče, i ove sezone napad Inđije predvodi Amerikanac Natanijel Gotlib, srpskoj javnosti poznatiji pod imenom Bler Blek, a pridružio mu se sunarodnik Robert Rozario koji igra lajnbekera. Iz Norveške je stigao ofanzivni linijaš Hase Helan, a neposredno pred duel sa Veprovima Indijanci su postali jači za Novozelanđanina Vilijama Bartelsa (WR), koji ima i iskustva igranja u kadetskoj američkoj ligi.

– Indijanci ulaze u ovaj meč posle ubedljive pobede nad Mamutima. Njihov napad ima dobru hemiju, dok je odbrana sposobna da napravi turnovere. Ipak, ako budemo odigrali kako umemo, mislim da ćemo ostvariti pobedu – zaključio je Oliver.