London-bridgeIz evropske kuće američkog fudbala (EFAF) upravo nam je stigla informacija da će se finalna utakmica drugog po jačini takmičenja u Evropi (EFAF kupa), između London Blitz-a i Kragujevac Wild Boars-a, odigrati u Londonu.

Prednost domaćeg terena dodeljena je londonskom timu, posle licitacija finalista. Ovaj proces je standardizovan 2009. godine i omogućava klubovima da pruže ponudu ukoliko žele domaćinstvo.

Upravni odbor EFAF-a je nakon procene svih prijava, na osnovu finansijskih, strateških i aspekata kvaliteta doneo odluku. Cilj je da finalna utakmica bude pristupačna široj javnosti, a posete na prošlim utakmicama i mogući TV prenos bili su među najvažnijim u mešavini kriterijuma kojima se EFAF vodio do odluke.

Ovo je još jedna u nizu visokih prepreka za Divlje veprove, koji su na ovogodišnjem pohodu na Evropu obišli stari kontinent uzduž i popreko, putujući autobusom i po skoro 30 časova u jednom pravcu, što ih nije sprečavalo da na terenu pruže maksimum.

Nadamo se da će tako biti i ovoga puta, ali ostaje žal što kragujevačka publika ove godine neće osetiti čari evropskog takmičenja, jer su Veprovi najpre bili u grupi koja je jedina brojala dva tima, pa su za razliku od ostalih ostali bez ijednog domaćinstva i za prolaz su morali da se izbore u Austriji, a potom su polufinale odigrali u Francuskoj.

17813-blitz_at_crusaders__014

– Smatram da smo poslali znatno bolju ponudu za organizovanje finala, sa zaista fantastičnim uslovima. Ideja je bila da uz pomoć sponzora kojima je u interesu bilo da utakmica bude u Kragujevcu, prikupimo 20.000 evra i napravimo do sada neviđeni ambijent, ali se EFAF još jednom ogrešio o nas i sada nas očekuje težak posao da obezbedimo novac za skupe vize, avionske karte, smeštaj i sve što je potrebno za odlazak na ovo istorijsko gostovanje – otkriva predsednik Veprova, Nemanja Čalija.

Tačan termin utakmice u Londonu će uskoro biti poznat, a za sada je izvesno da će se odigrati prvog vikenda jula (2. ili 3.).