U petom kolu Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi gostuju Sirmium Legionariesima, u nedelju od 11 časova, na Stadionu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici.

Ova dva tima spadaju među najstarije srpske klubove i iza njih je dugogodišnje rivalstvo, ali i prijateljstvo. Iako su svi prethodni dueli pripali Veprovima, u njima nikada nije manjkalo uzbuđenja i lepih poteza.

Kragujevčani su u usponu forme, imaju perfektan skor i za sada uspešno jurišaju ka trećoj uzastopnoj tituli.

 – Posle pobede nad Zmajevima raduje nas broj postignutih poena, ali ne i primljenih. Mada smo uspeli da popravimo pojedine segmente naše igre, i pored izostanka nekih startnih igrača, još uvek nam predstoji period u kojem moramo da otklonimo preostale nedostatke u našoj igri i uđemo u plej-of u najboljoj mogućoj formi – smatra Stefan Đurić, najbolji srpski tajtend i jedna od glavnih hvatačkih opcija Veprova.

Sa druge strane, Legionari se i u ovoj sezoni bore za opstanak u eliti, a do sada su ostvarili pobedu i dva poraza.

– I na gostovanje u Sremsku Mitrovicu idemo bez pojedjnih startnih igrača, ali to vidimo kao prostor koji njihove izmene mogu da iskoriste i dokažu da se na njih može računati. Očekujem da će Legionari pružiti dobar otpor, ali da ćemo uspeti da ih savladamo i postignemo još jednom veliki broj poena. Od odbrane očekujem da se vrati na prošlogodisnji nivo i da protivnicima dozvoli minimalan broj poena – zaključio je Đurić.