U šestom kolu Sport klub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su savladali ekipu Legionara iz Sremske Mitrovice, rezultatom 63:7.

Kragujevčani su poentirali u svakom posedu, a odličan posao odradili su i u odbrani. Već u prvoj akciji na utakmici, Ivan Radojičić isforsirao je fambl trkača Dejana Jašćura, a loptu je pokupio Amerikanac Alen Ramzi i vratio je u end zonu – 7:0. Odmah zatim domaći su naterali goste na pant, koji je loše izveden, pa je napad Veprova startovao sa 12 jardi, odakle je Britanac Loran Čimanga odmah poentirao (13:0). Do kraja prve četvrtine u strelce se upisao i debitant u dresu Veprova, američki kvoterbek Dalton Oliver, pasom ka Strahinji Stepoviću – 20:0.

I u drugoj četvrtini Wild Boarsi su nastavili u istom ritmu. Oliver je ovoga puta sa end zonom spojio Stefana Đurića, da bi zatim hrabra i borbena ekipa iz Sremske Mitrovice postigla jedine poene na utakmici, posle tri akcije iz kik-ofa u kojoj je Miloš Kolibar najpre krenuo da vraća, a onda loptu prosledio Dejanu Jašćuru koji je istrčao do kraja (27:7). Zatim je Oliver još jednom asistirao Stepoviću, a svoj drugi tačdaun upisao je i Čimanga, trčanjem od čak 70 jardi. Šlag na dobru partiju odbrane Divljih veprova postavio je sedamnaestogodišnji kornerbek Stefan Milojević, vrativši za tačdaun jednu od tri intersepcije koliko su domaći napravili, za konačan rezultat prvog poluvremena – 48:7.

Zbog velike rezultatske razlike, u drugom poluvremenu na snazi je bio mercy rule, pa je vreme teklo non-stop. Ipak, vremena je bilo dovoljno da Kragujevčani postignu još dva tačdauna, trčanjem Mihaila Novakovića i pasom Alekse Đokića ka Filipu Nedeljkoviću.

Predstojećeg vikenda Divlji veprovi igraju odlučujući meč u CEFL ligi, protiv mađarskih Budapest Cowbells-a, a u slučaju trijumfa u finalu će se sastati sa jednim od najjačih timova u Evropi – austrijskim Swarco Raidersima.

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 63:7 (20:0, 28:7, 8:0, 7:0)

Kretanje rezultata:
7:0 Alen Ramzi, vraćanje fambla 39 jardi, Nikola Milić PAT
13:0 Loran Čimanga trčanje 12 jardi, neuspešan PAT
20:0 Dalton Oliver pas 6 jardi ka Strahinji Stepoviću, Milić PAT
27:0 Oliver pas 2 jarda ka Stefanu Đuriću, Milić PAT
27:7 Dejan Jašćur vraćanje kik-ofa 80 jardi, Marko Đukić PAT
34:7 Oliver pas 43 jarda ka Stepoviću, Milić PAT
41:7 Čimanga trčanje 70 jardi, Milić PAT
48:7 Stefan Milojević vraćanje intersepcije 30 jardi, Milić PAT
56:7 Mihailo Novaković trčanje 17 jardi, Đokić ka Stevanoviću za dva
63:7 Aleksa Đokić pas 20 jardi ka Filipu Nedeljkoviću