U četvrtom kolu Prve lige Srbije, Divlji veprovi su nastavili pobedonosni niz, ubedljivim trijumfom nad Pančevo Panthersima, na svom terenu, rezultatom 48:6.

Kragujevčani su pitanje pobednika rešili već u prvoj četvrtini, u kojoj su postigli čak četiri tačdauna – 28:0. U prvom drajvu američki kvoterbek Ijan Mekginis osvajao je teren isključivo pasom, a sve to je krunisao asistencijom ka Strahinji Stepoviću. Bio je to i poslednji plej ovog sjajnog igrača, koji se iz privatnih razloga vraća u SAD, a njegovo mesto na terenu preuzeo je osamnaestogodišnji vođa napada, juniorski i seniorski reprezentativac Srbije, Aleksa Đokić. On je nastavio tamo gde je Ijan stao i odmah duplirao vođstvo pasom ka Filipu Nedeljkoviću. Kako je meč odmicao Kragujevčani su sve više „bacali u vatru“ mlađe igrače, a do kraja prve deonice poentirali su vraćenom intersepcijom lajnbekera Mladena Belkovića i trčanjem Mihaila Novakovića.

Tek što je počela druga četvrtina, a Veprovi su ponovo stigli do end zone, ovoga puta Đokić je pronašao Petra Goića – 35:0. Domaćin je pored dobre igre u napadu još jednom pokazao da ima i najbolju defanzivu u Srbiji, što je krunisano drugom intersepcijom Alena Ramzija, ovoga puta za tačdaun preko gotovo celog terena, za nedostižnih 42:0 na poluvremenu. Od tog momenta na snazi je bio mercey rule, pa je drugo poluvreme, u kom je igrala praktično druga postava Veprova, trajalo znatno kraće.

Nedugo po povratku sa odmora Kragujevčani su famblirali u svojoj crvenoj zoni, što su Pančevci iskoristili i postigli počasne poene pasom mladog kvoterbeka Stefana Spasića ka Bratislavu Bošnjaku. Ali, da se razlika vrati na „plus 42“, pobrinuo se Đorđe Petrović, vraćanjem fambla 70 jardi.

U derbi susretu četvrtog kola, SBB Vukovi Beograd su na svom terenu nadigrali novosadske GAT Dukese (28:23), dok su Sirmium Legionariesi slavili protiv Celtisa u Somboru (30:14). Duel Indijanaca iz Inđije i beogradskih Plavih zmajeva odložen je za naredni vikend. Do tada su Kragujevčani usamljeni na čelu tabele sa skorom 4-0, a tako će i ostati ukoliko Zmajevi ne trijumfuju u Inđiji.

Kragujevac Wild Boars – Pančevo Panthers 48:6 (28:0, 14:0, 0:6, 6:0)

Kretanje rezultata:
7:0 Ijan Mekginis pas 5 jardi ka Strahinji Stepoviću, Goić PAT
14:0 Aleksa Đokić pas 15 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT
21:0 Mladen Belković vraćanje intersepcije 8 jardi, Goić PAT
28:0 Mihailo Novaković trčanje 5 jardi, Goić PAT
35:0 Đokić pas 80 jardi ka Petru Goiću, Goić PAT
42:0 Alen Ramzi vraćanje intersepcije 70 jardi
42:6 Stefan Spasić pas 15 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, neuspešno za 2
48:6 Đorđe Petrović vraćanje fambla 70 jardi, izblokiran PAT