derbi2Još samo nekoliko sati je ostalo do početka spektakularnog finala Superlige 2011 između kragujevačkih Divljih veprova i beogradskih Vukova. Utakmica će se odigrati danas (17.07.2011.) na stadionu FK Sušica sa početkom u 17h. Ulaz je 100 dinara.

Veprovi su imali veoma uspešnu sezonu. Domaće prvenstvo su završili bez poraza, a na evropskoj sceni su stigli do finala EFAF kupa i do 10. pozicije najboljih timova Evrope. Ipak, sve ovo je sada nebitno jer nam u goste dolaze večiti rivali. Nakon povrede Stena Bedvela, kvoterbeka Veprova, podrška publike je važnija nego ikada. Ipak, Aleksandar Ristić, slavni trkač Verpova, optimističan je i ističe da odsustvo jednog igrača ne može da ugrozi ceo tim.

– Iako znatno oslabljeni neigranjem startnog kvoterbeka Bedvela grupisali smo redove, napravili neophodne promene i korekcije i spremni dočekujemo ovo finale. Svi koji su u američkom fudbalu zanju da sezona nikada ne ide onako kako se na početku planira. Uvek moraš da se prilagođavaš, iz utakmice u utakmicu. Veprovi su oduzvek bili tim i nikada nisu zavisili od pojedinca, ma ko to bio. Ovo je prilika da se to i dokaže. Svi ćemo se potruditi da nadomestimo Stenov izostanak – kaže Ristić i zaključuje – Na posletku, ovo je finale! U finalu se dešavaju svakakve stvari i sve je moguće. Mi smo već jedno takvo odigrali skoro. Igra se samo jedna utakmica i mnogi faktori su uključeni. Mislim da će, kao i uvek u našim duelima, presuditi koncentracija igrača i broj grešaka obračunatih u jardima jednog i drugog tima.

Detaljnije možete pročitati na ovom linku.

IMG_2029-1Sa druge strane, Vukovi su takođe imali uspešnu sezonu. U domaćem prvenstvu su doživeli jedini poraz od Divljih veprova, a sada su željni osvete. U CEFL ligi Vukovi su stigli do finala gde će snage odmeriti sa imenjacima iz Budimpešte.

Cela Srbija je čekala ovo finale, cela Srbija će danas biti na Sušici. Veprovi koriste još jednu priliku da Vas sve pozovu na stadion i da zajedničkim snagama osvojimo četvrtu uzastopnu titulu prvaka države. Oduvek smo imali najbolju i najverniju publiku, a danas je prilika da krunišemo veoma uspešnu sezonu!

Svi na stadion, Kragujevac se bori!