Ako je suditi po današnjoj utakmici na Adi, američki fudbal u Srbiji ima svetlu budućnost.

Pred oko 600 gledalaca, što je rekord za juniore Zmajeva, domaći tim savladao je goste iz Kragujevca rezultatom 30-0.

Iako krajnji  rezultat ne govori to, prvi deo utakmice bio je neizvestan, pa se na odmor otišlo rezultatom 8-0. Marko Milovanović (RB#22) je trčanjem od oko 80 jardi i uz nekoliko dobrih blokova saigrača ubeležio prve poene u ovogodišnjoj juniorskoj ligi.

Pad u igri Kragujevčana u nastavku utakmice delovao je kao posledica umora, ali su dobre poteze beležili i jedni i drugi.

Bilo je čudno gledati žute kacige sa plavim dresovima, bilo je čudno što su, možda po prvi put, svi na stadionu bodrili jedan tim. Ipak, nije iznenadilo požrtvovanje i kvalitet novopridošlih Zmajeva. Desetak momaka promenilo je sredinu i oni su po prvi put obukli plavi dres, ali i pokazali kako se bori za tim.

“Stari” igrači Zmajeva nisu stajali sa radom, a predvođeni Lazarom  Bogićevićem u drugom poluvremenu upisali su još 22 poena.

Pored napada, ogroman doprinos dala je i odbrana, ne u vidu poena, već po dominaciji na terenu. Napad gostiju je uzeo tek nekoliko prvih dauna, a gotovo u svakoj drugoj akciji su gubili jarde.

Na 14-0 povisio je Marko Baković (RB #31) trčanjem kroz sredinu za nekoliko jardi. Baković je upisao i pretvaranje za dva poena nakon tačdauna Nikole Rankovića (#45) na pas Bogićevića, za 22-0. Nedugo zatim još jedno sjajno dodavanje Bogićevića ka Dušanu Ćurčiću (#80) za tačdaun, uz pretvaranje Rankovića, bilo je dovoljno da se pokaže ko je bio bolji na terenu.

Primetan je napredak u igri oba tima u odnosu na prošlu godinu, a momci dokazuju da je ulaganje u juniore prioritet u ovom sportu.

Preuzeto sa www.bluedragons.org.rs.